Selecteer een pagina

Een woonzorgcomplex met 108 kamers van WoonZorgcentra Haaglanden, aan de Harderwijkstraat 55 te Den Haag kwam begin 2015 leeg te staan.

DuWo, de grootste studentenhuisvester van Nederland, vroeg aan beleggende ontwikkelaar Urban TTP 1 of ze het gebouw zou willen verwerven om er 155 wooneenheden in te realiseren. Het complex is 6.500m² BVO groot over 5 verdiepingen met een terrein van 800m².

Het project werd in één perceel uitgeschreven door Ideal Projects en middels een Design en Build contract aan FixPlan opgedragen.

Na de voorbereidende asbestsanering en sloopwerkzaamheden kon er gestart worden met het opbouwen van de nieuwe wooneenheden en het herstellen van de bestaande.

Alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties werden vervangen. Alle 155 woningen werden voorzien van nieuwe badkamers en keukens.

Vervolgens was het stuc- en schilderwerk aan de beurt, werden de plafonds vervangen en de vloerbedekking gelegd. Kozijnen en deuren werden waar nodig vervangen.

Halverwege het werk kreeg FixPlan het extra verzoek om de kelderruimte om te bouwen naar een fietsgarage. Tot slot werd er maatwerkmeubilair bij de entree geplaatst.

De elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties werden aangepast en data-installaties werden aangebracht. Uiteraard was FixPlan verantwoordelijk voor alle revisiebescheiden, zodat de nieuwe eigenaar en haar bewoners goed kunnen herleiden waar welke werkzaamheden zijn verricht.

Exploitant:                             DuWo, de studentenhuisvester van Nederland

Projectmanagement:          Ideal Projects bv

Ontwerp:                                Ideal Projects bv

Contractvorm:                      Design & Build