Referentie

Eastman Chemicals – Eurogate II te Rotterdam

Projectnaam Eastman Chemicals
Opdrachtgever CBRE
Locatie Watermanweg 44-48 te Rotterdam
Expertise Renovatie/Afbouw

FixPlan heeft de opdracht van CBRE verworven om namens hen het nieuwe onderkomen van Eastman Chemicals af te bouwen in het gebouw Eurogate II, aan de Watermanweg 44-48, tegenover Megastores bij Rotterdam Alexandrium.

Eastman Chemicals was eerder gevestigd op het Rivium in Capelle aan den IJssel. De scopevan het werk luidde:

Eastman Chemicals heeft 3 verdiepingen aangehuurd in gebouw Eurogate II aan de Watermanweg 44-48 te Rotterdam om haar intrek te nemen per medio 2018. Eastman gaat gebruik maken van de 3e, 4e en een deel van de 5e verdieping van het gebouw, dat totaal bestaat uit 14 bouwlagen bestaat. Het gebouw is reeds in gebruik door andere partijen. Deze gebruikers dienen zo min mogelijk overlast te ervaren van de verbouwing ten behoeve van Eastman. De 3e en de 4e verdieping beslaan 1.600m². Op de vijfde verdieping gaat Eastman 1.200m² in gebruik nemen. Om het gebouw geschikt te maken, dienen diverse bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden te worden uitgevoerd.

De voornaamste bouwkundige uitdaging ligt in het aanbrengen van een tweetal trapsparingen, een nieuw trappenhuis tussen de 3 verdiepingen en het aanbrengen van de brand-scheidende voorzieningen rondom dit trappenhuis. Dit zonder overlast te bezorgen aan de overige gebruikers van het gebouw, te weten Mazars, Ecorys en Vestia.

 

Directievoering:       CBRE BV Advisory & Transaction Services

W-installateur:          Roodenburg uit Krimpen aan den IJssel

E-installateur:           Pruisken uit Berkel en Rodenrijs

Alarminstallatie:       Basro uit Bergschenhoek

Terug naar referenties overzicht