Transformatie Delftsevaart 26

Transformatie Delftsevaart 26

In opdracht van Westpoint beheer gaat FixPlan de transformatie van Delftsevaart 26 uitvoeren. Het voormalig kantoorgebouw wordt getransformeerd naar luxe appartementen. Op het bestaande gebouw worden tevens nieuwe woningen gerealiseerd.

Verbouwing Schenkelweg Spijkenisse

Het voormalige brandweergebouw aan de Schenkelweg 90A, wordt een multitannent gebouw. De brandweer neemt afstand van de begane grond van het kantoor en de naast gelegen werkplaats en
gaan naar de 1 e verdieping. De begane grond en de naastgelegen werkplaats komt ter beschikking voor Voorne Putten Werkt. Voor dat Voorne Putten Werkt haar entree kan doen in dit gebouw zal er een verbouwing plaats vinden die in samenwerking met FixPlan wordt gerealiseerd.

Renovatie Rochussenstraat 25c Rotterdam

In opdracht van Impact Vastgoed en voor haar opdrachtgever Maasstaete Rotterdam BV is FixPlan eind 2018 gestart met het renoveren van een jaren ’30 woning. De woning bevindt zich  op de tweede verdieping van een appartementenblok. De doelstelling is om de woning hoogwaardig te renoveren. Dat betekent dat er vanaf casco-niveau opnieuw wordt opgebouwd.

De installaties werden losgekoppeld van de rest van het appartementenblok, de leidingen (E en W) zijn vernieuwd, de woning zijn volledig voorzien van HR++ glas en in alle kamers zijn nieuwe radiatoren geïnstalleerd. Er is door ons een nieuwe badkamer, toilet en keuken geplaatst en deze ruimten zijn opnieuw betegeld. Ook de vloer in de woonkamer is weer als nieuw.

Tot slot is al het deurbeslag vervangen.

 

Bouwvereniging Onze Woning – aanpassen woningen Orionstraat

In de wijk 110 Morgen in Rotterdam ligt het complex Orionstraat, bestaande uit 3 woonblokken van elk 16 woningen. Elk woonblok heeft vier bouwlagen. De blokken hebben per 8 woningen een portiekontsluiting. Het gebouw stamt uit 1954 en is in eigendom van Bouwvereniging Onze Woning.

De woningen krijgen aan de binnenzijde een nieuwe afwerking. Vrijwel alle wanden en de plafonds worden voorzien van  nieuwe gipsplaten, inclusief badkamer en toilet. Doordat plafond en wand worden opgedikt, moeten we ook gordijnen en andere stoffering weer passend maken aan de nieuwe situatie.

Tijdens de verbouwing worden de bewoners ondergebracht in een zogenoemde “logeerwoning”. Ook deze verhuizing wordt door FixPlan gecoördineerd evenals het schoonmaken van de logeerwoning voor de volgende tijdelijke bewoners. Per woning

De werkzaamheden zijn gestart op 4 februari. Uiterlijk 1 augustus dient het werk te zijn opgeleverd.

Bouwvereniging Onze Woning wordt begeleid door Bouwstad Projectmanagement uit Rijswijk.

Planmatig Onderhoud galerijflats Elviraland en Gradaland Den Haag

In de Haagse wijk Mariahoeve gaat FixPlan groot onderhoud plegen aan 3 flatgebouwen, te weten Elviraland hoog, Elviraland laag en Gradaland.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • het saneren van de asbest van de kitvoegen van de consoles
 • het weghakken van de loszittende delen van het beton
 • het herstellen van houtrot
 • schilderwerk
 • betonreparatie
 • kathodische bescherming van beton
 • het vervangen van een deel van de kozijnen van het noodtrappenhuis
 • het vervangen van privacyschermen.

De werkzaamheden zullen op 13 augustus aanvangen en circa eind februari worden opgeleverd.

De opdrachtgever is de VvE Elviraland-Gradaland.

Het projectmanagement is in handen van Bouwstad Projectmanagement.

Monkeytown Breda

Aan de Tramsingel 48 te Breda zit één van de grootste vestigingen van Monkeytown. De speelparadijsexploitant krijgt binnenkort bovenburen. Momenteel wordt het plafond voorzien van extra lijmbewapening. Dit verstevigt de vloer, zodat er over een aantal weken fitnesstoestellen op kunnen worden gezet. De doorlooptijd van het werk is extreem kort, maar alles wordt in het werk gesteld om Monkeytown in de herfstvakantie weer draaiend te hebben, zodat de kinderen er weer naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. Dat is gelukt; op woensdag 27 september vond de oplevering plaats.

De eigenaren van het pand werden geadviseerd door Neo Property Solutions.

 

Renovatie Dorpshuis Abbenbroek

FixPlan is begonnen met het verbouwen van het dorpshuis in Abbenbroek (gemeente Nissewaard) naar een multifunctionele accommodatie.

Het gebouw, gelegen aan het kerkplein 7 in Abbenbroek en daterend van 1979, bestaat uit een gymzaal, een horecaruimte en verschillende zalen, waarin onder meer een vrijwilligersbibliotheek is gevestigd. het gebouw wordt geëxploiteerd door de Stichting Dorpshuis Abbenbroek, die het huurt van de gemeente Nissewaard. Het gebouw was functioneel sterk gedateerd en technisch van slechte kwaliteit. Door de renovatie wil de gemeente het gebouw weer voor lange tijd geschikt maken.

De renovatie omvat globaal de volgende onderdelen:

 • het uitbouwen/vergroten van de foyer
 • het opheffen van de nu aanwezige split-levels
 • het vernieuwen van de installaties
 • het vernieuwen van de gebouwschil
 • het vernieuwen van de sporthal
 • het plaatsen van een nieuwe keuken

De constructeur is LVD uit Rotterdam en het installatieadvies is van Green Building Engineering.

Barth Installatietechniek uit ‘s-Gravendeel is verantwoordelijk voor de installaties.

John de Jong van EGM Architecten uit Dordrecht is verantwoordelijk voor het ontwerp. EGM doet samen met Ingenieursbureau BBN ook de bouwbegeleiding en het projectmanagement.

Nieuwbouw traverse naast Busremise RET Kleiweg

Begin juni 2018 is FixPlan gestart met de aanleg van een traverse voor de RET. De traverse komt direct naast de in aanbouw zijnde busremise aan de locatie aan de Kleiweg. Treinstellen kunnen in de toekomst de traverse worden opgereden, om vervolgens te worden verplaatst naar het deel van de remise waar het onderhoud aan de desbetreffende trein moet worden gepleegd.

Eind september 2018 is dit werk opgeleverd.

RET: Kantoor Busremise

In opdracht van RET is door IMd Raadgevende Ingenieurs een ontwerp gemaakt voor de hoofddraagconstructie voor de nieuwbouw van het kantoor voor de busremise aan de Kleiweg te Rotterdam
Het door RET ontworpen plan omvat de nieuwbouw van een enkellaags kantoorgebouw aan de Kleiweg te Rotterdam. De constructie is opgebouwd uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren als dak en begane grondvloer. De gehele constructie zal op palen worden gefundeerd.

FixPlan is bouwteampartner voor de realisatie van het plan.

Eastman Chemicals – Eurogate II te Rotterdam

FixPlan heeft de opdracht van CBRE verworven om namens hen het nieuwe onderkomen van Eastman Chemicals af te bouwen in het gebouw Eurogate II, aan de Watermanweg 44-48, tegenover Megastores bij Rotterdam Alexandrium.

Eastman Chemicals was eerder gevestigd op het Rivium in Capelle aan den IJssel. De scopevan het werk luidde:

Eastman Chemicals heeft 3 verdiepingen aangehuurd in gebouw Eurogate II aan de Watermanweg 44-48 te Rotterdam om haar intrek te nemen per medio 2018. Eastman gaat gebruik maken van de 3e, 4e en een deel van de 5e verdieping van het gebouw, dat totaal bestaat uit 14 bouwlagen bestaat. Het gebouw is reeds in gebruik door andere partijen. Deze gebruikers dienen zo min mogelijk overlast te ervaren van de verbouwing ten behoeve van Eastman. De 3e en de 4e verdieping beslaan 1.600m². Op de vijfde verdieping gaat Eastman 1.200m² in gebruik nemen. Om het gebouw geschikt te maken, dienen diverse bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden te worden uitgevoerd.

De voornaamste bouwkundige uitdaging ligt in het aanbrengen van een tweetal trapsparingen, een nieuw trappenhuis tussen de 3 verdiepingen en het aanbrengen van de brand-scheidende voorzieningen rondom dit trappenhuis. Dit zonder overlast te bezorgen aan de overige gebruikers van het gebouw, te weten Mazars, Ecorys en Vestia.

 

Directievoering:       CBRE BV Advisory & Transaction Services

W-installateur:          Roodenburg uit Krimpen aan den IJssel

E-installateur:           Pruisken uit Berkel en Rodenrijs

Alarminstallatie:       Basro uit Bergschenhoek