Orionstraat Rotterdam

01 feb 2019

In de wijk 110 Morgen in Rotterdam ligt het complex Orionstraat, bestaande uit 3 woonblokken van elk 16 woningen. Elk woonblok heeft vier bouwlagen. De blokken hebben per 8 woningen een portiekontsluiting. Het gebouw stamt uit 1954 en is in eigendom van Bouwvereniging Onze Woning.

De woningen krijgen aan de binnenzijde een nieuwe afwerking. Vrijwel alle wanden en de plafonds worden voorzien van  nieuwe gipsplaten, inclusief badkamer en toilet. Doordat plafond en wand worden opgedikt, moeten we ook gordijnen en andere stoffering weer passend maken aan de nieuwe situatie.

Tijdens de verbouwing worden de bewoners ondergebracht in een zogenoemde “logeerwoning”. Ook deze verhuizing wordt door FixPlan gecoördineerd evenals het schoonmaken van de logeerwoning voor de volgende tijdelijke bewoners. Per woning zijn er drie weken om de woning leeg te halen, de werkzaamheden te verrichten, de afbouw en de verhuizing terug naar de woning.

De werkzaamheden zijn gestart op 4 februari. Uiterlijk 1 augustus dient het werk te zijn opgeleverd.

Bouwvereniging Onze Woning wordt begeleid door Bouwstad Projectmanagement uit Rijswijk.

Terug naar nieuwsoverzicht