FixPlan ontvangt certificaat Taalakkoord

21 jan 2019

Op de Nieuwjaarsbijeenkomst Taal op maandag 14 januari overhandigde hoofdredacteur Derek Otte het tweede nummer van de Rotterdamse taalglossie GeenPunt aan wethouder Judith Bokhove.

Als nieuwe deelnemer aan het Taalakkoord kreeg Michel van der Linden de gelegenheid kort te vertellen wat FixPlan doet op taalgebied:

Voor FixPlan is het belangrijk dat haar mensen de Nederlandse taal goed machtig zijn, zowel in woord als in geschrift. Naast het feit dat er veelal gewerkt wordt in een bewoonde of in bedrijf zijnde omgeving en er derhalve moet worden gecommuniceerd met omwonenden en/of gebruikers, worden de opdrachten ook een tablet verstrekt. Die moeten dus goed kunnen worden gelezen. Ook in het kader van veiligheid is een goede beheersing van de Nederlandse taal belangrijk, zeker gezien het aantal ongelukken dat ieder jaar weer plaatsvindt op Nederlandse bouwplaatsen. Het goed kunnen lezen van de veiligheidsvoorschriften kan dan ook van levensbelang zijn.

Daarna ontving hij namens FixPlan het certificaat uit handen van wethouder Bokhove, evenals de Rotterdamse bedrijven Carrier Transicold en Verstegen Kruiden.

Fotograaf: Rene Castelijn

Terug naar nieuwsoverzicht