Geslaagde kennismiddag

27 sep 2017

Op dinsdag 26 september was FixPlan trotse gastheer van een kennis-evenement.

In de prachtige ambiance nabij vliegveld Rotterdam The Hague Airport waren we in Brasserie Waalhaven, een replica van de luchthaven die in de jaren ’30 aan de Waalhaven in Rotterdam-Zuid stond. Hier werden we bijgepraat over actuele thema’s voor corporaties en andere vastgoedeigenaren.

Als eerste bedrijf deelde Axle-IT haar kennis over de aanstaande verscherpingen inzake privacywetgeving. Hackers worden steeds inventiever en corporaties, maar ook onderwijsinstellingen en zorginstellingen dienen er voor te waken dat er geen gevoelige informatie naar buiten komt. Ook toeleveranciers van deze instellingen moeten voorzichtig omgaan met de hen aangereikte informatie.

Vervolgens werden we getriggerd door de BMN Connect App; een App die bouwmaterialenleverancier BMN, in samenwerking met onder meer Mastermate en de TU in staat stelt om voorraadbeheer voor corporaties en instellingen over te nemen en ervoor zorgt dat benodigde producten precies op tijd op het werk worden afgeleverd, en het afval weer wordt afgevoerd. Een flinke CO2 reductie is het gevolg, want er worden veel minder vervoersbewegingen gemaakt.

de derde sprekers waren van De Hoop-Pekso. Zij namen ons mee in de problematiek rondom het renoveren van vloeren in oud(er)e woningbouw; weinig ruimte, geen mogelijkheid voor zware materialen. Maar voor elk probleem was gelukkig ook een oplossing bedacht door ze, die snel en gemakkelijk kon worden aangebracht.

Tot slot was het woord aan bpo-axsys. Zij hebben ons begeleid bij het verkrijgen van het VGO-keur Resultaat Gericht Samenwerken en legde in sneltreinvaart nog eens helder uit wat het inhoudt en wat het voor de vastgoedbranche zou kunnen betekenen.

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje tussen de landende en opstijgende vliegtuigen.

Terug naar nieuwsoverzicht