Vervangen gevelbeplating voor Staedion

In opdracht van Staedion gaat FixPlan volgende week een proef doen voor het vervangen van de gevelbeplating aan de Derkswater, Koxwater en Van Woudendijk in de wijk Ypenburg te Den Haag. Doel van de oefening is om te bekijken hoe we het herstellen van de waterdichtheid en het vervangen van de kozijnen en het glas zo optimaal mogelijk kunnen gaan doen. Als een definitieve keuze is gemaakt, worden circa 45 woningen aangepakt.

Staedion wordt bouwkundig begeleid door Bouwstad Projectmanagement.

nieuwe opdracht voor entreevernieuwing in Spijkenisse

Van Woningstichting De Leeuw van Putten heeft FixPlan opdracht gekregen voor het vervangen van een traphuis met de entree. In 2017 is er bij De Akkers reeds een aantal vernieuwd, nu is De Kreek aan de beurt. De werkzaamheden zullen in Maart aanvangen.

Buurthuis Abbenbroek wordt Multi Functionele Accommodatie

FixPlan heeft de opdracht verworven voor de verbouwing van het buurthuis van Abbenbroek (gemeente Nissewaard) naar een multifunctionele Accommodatie (MFA).

Het gebouw, gelegen aan het Kerkplein 7 in Abbenbroek en daterend van 1979, bestaat uit een gymzaal, een horecaruimte en verschillende zalen, waarin onder meer een vrijwilligersbibliotheek is gevestigd. Het gebouw wordt geëxploiteerd door de Stichting Dorpshuis Abbenbroek, die het huurt van de gemeente Nissewaard. Het gebouw is functioneel sterk gedateerd en technisch van slechte kwaliteit. Door de renovatie wil de gemeente het gebouw weer voor lange tijd geschikt maken.

De renovatie omvat globaal de volgende werkzaamheden:
- uitbouwen / vergroten van de foyer
- Opheffen split levels
- vernieuwen van de installaties
- Interne renovatie / afwerkingen / verbouwingen
- Vernieuwen van de gebouwschil
- het plaatsen van een nieuwe keuken

Het ontwerp is van John de Jong van EGM Architecten.

De constructeur is LVD uit Rotterdam en het installatieadvies is van Green Building Engineering. 

De lucht in bij RET Kleiweg

We zijn begonnen met de staalconstructie. De contouren van de nieuwe was- en tankvoorziening worden al zichtbaar.

En gelukkig deed het weer goed mee.

Noordwal bijna klaar; vervolgens zijn de klussers aan de beurt

Alle woningen hebben een aansluiting op de stadsverwarming.

De binnenvloeren zijn verzwaard, balkons zijn gecreëerd, dakkapellen zijn gemaakt. Sommige wanden zijn behangklaar, maar er zijn ook wanden bij die nog door de klussers zelf dienen worden gestuct. De gemeente Den Haag heeft bepaald tot welk afwerkingsniveau FixPlan moet gaan. Er moet natuurlijk nog wel wat te klussen over blijven.